Uitzending via internet

internet

Is de dienst ook op internet te volgen?

 

Ja, klik op hieronder op witte pijl midden in het beeld om de dienst live te volgen:

 

Indien u vragen heeft kunt u E-mailen naar mmt@pknvelp.nl of bellen met: 0640523099

 

Om eerdere diensten terug  zien, klik onderaan op dienst die u wilt volgen, klik vervolgens op witte pijl midden in het beeld.

Op “KerkdienstGemist kunt u ook diensten terugzien.

Hoeveel mensen kijken er gemiddeld?
Zoals je hieronder kunt zien in de grafiek, wordt er gemiddeld vanaf 22 adressen live meegekeken naar de kerkdienst op zondagochtend. Later in de week bekijken nog eens 27 mensen de dienst en twintig mensen downloaden de kerkdienst. Opvallend is dat het aantal live kijkers in 2016 structureel is toegenomen met drie adressen. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel mensen er per adres meekijken. We gaan uit van één of twee.

Sinds begin 2016 zenden we de tweemaandelijkse avonddienst vanuit de Oude Jan ook uit. Daarnaar wordt gemiddeld gekeken vanaf vijf adressen. Later in de week zijn dat er nog eens twintig. Deze dienst wordt gemiddeld dertien keer gedownload.
Overigens worden alle rouwdiensten vanuit de Oude Jan altijd live uitgezonden, alleen als de familie dat wil en de kosten daarvoor wil dragen, wordt het opgeslagen en kan dan later bekeken worden of gedownload worden.

Welke mogelijkheden zijn er?

De afgelopen jaren heeft de Protestantse Gemeente Velp geïnvesteerd in nieuwe media. Dat maakt het volgende mogelijk.

  • Uitzending van diensten via internet, met beeld en geluid.
  • Vertoning van foto’s, films en powerpointpresentaties met geluid.

 

Wat kost het uitzenden van een trouwdienst of uitvaartdienst via internet?

Dopen vindt tijdens een kerkdienst van de gemeente plaats; deze diensten worden standaard via internet uitgezonden, zonder extra kosten. Dat geldt niet voor een trouwdienst of een uitvaartdienst.

In de Oude Jan is voor de uitzending van een dienst via internet of voor een opname alleen een standaard-instelling van beeld en geluid mogelijk.

In de Grote Kerk kan het regiecentrum worden bemenst voor de bediening van de camera’s, de beeldschermen en het geluid. Hieraan zijn kosten verbonden.

Gebruik van de camera’s inclusief uitzending via internet is alleen mogelijk met begeleiding vanuit het regiecentrum. Daarvoor gelden onderstaande tarieven:

 

     Met begeleiding
 Eerste uur  € 125
 Daarop volgende uren (tarief is per uur, extra tijd wordt verrekend per 15 minuten)  €  50
 Opname op USB of DVD; alleen mogelijk bij uitzending via internet.  per stuk  € 25

 

Voor gebruik van de computer met de twee grote beeldschermen in de kerk en het geluidssysteem voor een presentatie gelden onderstaande tarieven:

 

   Zonder begeleiding  Met begeleiding
 Eerste uur  € 75  € 125
 Daarop volgende uren (tarief is per uur, extra tijd wordt verrekend per 15 minuten)  € 25  €  50